#30 HRT Vrtlarica 10.06.2012 – (Kuhana zelenjava, namakanje paradižnika in eko-čebelarstvo)

01_VRTLARICA_f4bc30b4a2

30. oddaja: 10. junij 2012
Sezona / Epizoda: 2 / 14
Žanr: vrtnarstvo
Trajanje: ~ 25 minut
Tema oddaje: (KUHANA ZELENJAVA, NAMAKANJE PARADIŽNIKA IN EKO-ČEBELARSTVO)

Opis epizode: V nedeljski VRTNARICI spoznajte katere so prednosti kuhanja sveže nabrane zelenjave, kako narediti priročen sistem za namakanje paradižnika, ter kako ekološki čebelarji pripravijo panje za pridobivanje medu.

Začetek junija je čas intenzivnih vrtnarskih opravil, vrt je pomemben vir organsko vzgojene hrane, pobiranje kolerabice, korenja, topinambur in začimbnih rastlin (koper), pomen kolobarjenja vrtnin, vzgoja na navpičnih površinah, sajenje paradižnika ob opori, ekološko čebelarstvo.


U nedjeljnoj Vrtlarici doznajte koje su prednosti kuhanja svježe ubranog povrća, kako izraditi priručni sustav za navodnjavanje rajčica, te kako ekološki pčelari pripremaju košnice za vrcanje meda.

Ob nedeljah na HTV 1 okrog 17:15

* * *

Za vse tiste, ki čutijo naravo kot del svojega življenja, za tiste, ki uživajo v lepoti zelenih rastlin in cvetja ter za tiste, ki so vrtnarstvo uvedli v svoj vsakdan, tu je oddaja VRTNARICA   (hrv. VRTLARICA). Izhajajoč iz stališča zaščite narave in lastnega zdravja, avtorica Kornelija Benyovsky Šoštarić , na podlagi že znane zgodbe o organski pridelavi zelenjave, sadja in cvetja, raziskuje še nova področja povezana z vrtnarstvom in zelenim rastlinskim svetom.
Razkriva pridelovalce, katerim so rastline strast in življenje, čudovito oblikovane vrtove ali načine na katere lahko rastline pripravimo, predelamo in uporabimo v vsakdanjem življenju. Izhodišče teh raziskovanj je avtoričin vrt nahajoč na zagorski strani pobočja Medvednice. To je mesto nenehnih poskusov z rastlinami, a je tudi mesto srečanj z zanimivi gosti, ki posredujejo lastne izkušnje o vzgoji ali uporabi rastlin.
Avtorica gre še dlje, potuje po Hrvaški in spoznava zanimiva mesta in ljudi, ki so svoje življenje vezali na vzgojo neke nenavadne vrste. Za vse tiste, ki se želijo zares sprostiti in uživati v navdihujoči vsebini in mnogih koristnih nasvetih, bo odslej nedeljsko popoldne rezervirano za VRTNARICO.
Ogled preteklih oddaj: www.hrt.hr/enz/vrtlarica/
Družbeno omrežje: www.facebook.com/pages/Kornelija-Benyovsky-Šoštarić/
Elektronska pošta: vrtlarica@hrt.hr
Urednica in voditeljica: Kornelija Benyovsky Šoštarić
Snemalec in režiser: Nino Šoštarić
Vir vsebine: www.hrt.hr – HRT prikazuje / Pretraži HRT: vrtlarica (lasten prevod iz hrvaščine)
Predvajano: HRT 1, 10. junij 2012 @ 17:15
Advertisements

Posted on 10. junija 2012, in Mediji, Video, Vrtnarica / Vrtlarica, Vsebine oddaj and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Komentiraj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Natural-Portal

V sožitju z naravo

%d bloggers like this: