Velikost domačega potočka naj bo skladna s prostorskimi možnostmi, pri čemer s folijo oblikujte vodni motiv po lastnih željah in upoštevaje naravne ovalne oblike.

Majhne vodne motive iz posod in kalupov lahko postavite kot dodatek pri vhodu ali v kotu dnevne sobe. Pomembno je, da za zasaditve ob njem izberete prave rastline.

Oglejte si naš video, kjer se boste seznanili s celotnim procesom izdelave in od agronoma Srečka Blasa slišali koristna priporočila in nasvete.

V članku pa si preberite še nekaj o vodi in feng shuiju:

Na skladno življenje v prostoru najbolj dobrodejno deluje sobni vodni motiv, ki v sebi uravnoteženo združuje kar nekaj pomembnih elementov. Voda vlaži ozračje in daje občutek svežine, kamenje in skrilavci, iz katerih je vodni motiv izdelan, predstavljajo element zemlje, marmor ali kristal (če jih dodamo) ga dopolnjujeta z elementom kovine, z razsvetljavo dodamo ogenj, z rastlinami pa še les.

(Foto: iStockphoto)

(Foto: iStockphoto)

Sobna vodni motiv s svojim zvokom vnaša mir in oživi energijo prostora, v katerem se nahaja. Vzhodno ali jugovzhodno od središča stanovanja ali sobe, oplemeniti območje dela, blagostanja in finančnega uspeha, ter ugodno vpliva na družinske odnose in zdravje ljudi.

Če je sestavljen samo iz kamenja in vode, vzbuja jasen princip jina in janga.

Vir vsebine: www.dominvrt.si
Datum objave: 31.08.2012