Kako sadimo in kdaj [GOJIJAGODE.COM]

Kitajsko jagodičevje: goji jagode

Vzgoja rastline  je zelo enostavna in nezahtevna. Gojimo jo lahko na prostem (vrt, njiva) ali v loncu. Vzgajamo jo lahko kot grm, drevo ali vzpenjalko. Rastlina Je zelo odporna na zmrzal in sušo.  Pozimi prenese temperature tudi do -20° C. Raste zelo bujno (tudi do 2,5 metra in več  na leto). Rastlina cveti z vijoličnimi cvetovi in rodi  od julija do septembra značilne rdeče plodove. Navadno je rastlina rodna pri 2-3 letih. 

SAJENJE:

  • Sadike goji jagod sadimo spomladi ali jeseni (sadike v lončkih čez celo leto)
  • Sadimo na izpostavljene sončne lege
  • Sadilna razdalja naj bo 1,5×2 m
  • Glede zemlje je nezahtevna rastlina (dobro raste tako v peščeni, kot tudi v težji zemlji – pazimo le da voda ne zastaja!)
  • Bolje rodi v alkalni kot v kisli zemlji (pH okoli 7), ustrezajo ji suha rastišča

GNOJENJE :

Ob sajenju gnojimo z organskim gnojilom (kompost, konjski gnoj, peletirana organska gnojila) in založnim gnojilom bogatim s fosforjem in kalijem.

Vsako leto dognojujemo z organskimi in sadjarskimi gnojili (izogibajmo se mineralnim gnojilom z visokim deležem dušika; bujna rast, majhna rodnost,občutljivost na bolezni)

OPORA :

Rastlina prva leta za svojo rast potrebuje primerno oporo: bambusovi, akacijevi, hrastovi koli.

Količenje

Količenje

slike in tekst: L.K.©


Vir vsebine: www.gojijagode.com
Datum objave: 16.09.2013

Advertisements

Posted on 16. septembra 2013, in Goji jagode, Sajenje in vzdrževanje, Vrt, Vzgoja in opisi rastlin and tagged , , , . Bookmark the permalink. Komentarji so izklopljeni za Kako sadimo in kdaj [GOJIJAGODE.COM].

Komentarji so zaprti.

Natural-Portal

V sožitju z naravo

%d bloggers like this: