#54 HRT Vrtlarica 01.12.2013 – Nove rastline v vrtu / Nove biljke u vrtu

01_VRTLARICA_f4bc30b4a2
54. oddaja: 01. december 2013
Sezona / Epizoda: 3 / 5
Žanr: vrtnarstvo
Trajanje: ~ 25 minut
Tema oddaje: NOVE RASTLINE V VRTU / NOVE BILJKE U VRTU

Opis epizode: V tej Vrtlarici spoznajte nekatere nove rastlinske vrste kot je stevija – zeleni sladkor, kitajski jam – tropski gomolji, andski maca koren za boljše počutje in odpornost, perujski tamaril – drevesni miniaturni paradižnik za marmelado, džem ali žele, mehiške mini kumare v velikosti češenj, ki vsebujejo nekoliko več C vitamina in na koncu si poglejte kako naredimo tekoče sladilo iz stevije, katerega postopek pokaže dr. Bruno Novak v steklenjaku zagrebškega podjetja Eustoma in kako lahko podaljšamo trajnost shranjenega semena z zamrzovanjem.

Ob nedeljah na HTV 1 okrog 16:30

* * *

Za vse tiste, ki čutijo naravo kot del svojega življenja, za tiste, ki uživajo v lepoti zelenih rastlin in cvetja ter za tiste, ki so vrtnarstvo uvedli v svoj vsakdan, tu je oddaja Vrtlarica (Vrtnarka). Izhajajoč iz stališča zaščite narave in lastnega zdravja, avtorica Kornelija Benyovsky Šoštarić , na podlagi že znane zgodbe o organski pridelavi zelenjave, sadja in cvetja, raziskuje še nova področja povezana z vrtnarstvom in zelenim rastlinskim svetom.

Razkriva pridelovalce, katerim so rastline strast in življenje, čudovito oblikovane vrtove ali načine na katere lahko rastline pripravimo, predelamo in uporabimo v vsakdanjem življenju. Izhodišče teh raziskovanj je avtoričin vrt nahajoč na zagorski strani pobočja Medvednice. To je mesto nenehnih poskusov z rastlinami, a je tudi mesto srečanj z zanimivi gosti, ki posredujejo lastne izkušnje o vzgoji ali uporabi rastlin.

Avtorica gre še dlje, potuje po Hrvaški in spoznava zanimiva mesta in ljudi, ki so svoje življenje vezali na vzgojo neke nenavadne vrste. Za vse tiste, ki se želijo zares sprostiti in uživati v navdihujoči vsebini in mnogih koristnih nasvetih, bo odslej nedeljsko popoldne rezervirano za Vrtlarico.

Oddaje si lahko ogledate TUKAJ (HTV emisije na zahtjev).
Elektronska pošta: vrtlarica@hrt.hr
Avtorica: Kornelija Benyovsky Šoštarić
Snemalec in režiser: Nino Šoštarić

Vir vsebine: http://www.hrt.hr –>Traži: vrtlarica (lasten prevod iz hrvaščine)
Predvajano: HRT 1, 01. december 2013 16:30

Advertisements

Posted on 1. decembra 2013, in Mediji, Video, Vrtnarica / Vrtlarica, Vsebine oddaj and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Komentiraj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Natural-Portal

V sožitju z naravo

%d bloggers like this: