#55 HRT Vrtlarica 08.12.2013 – Naravna kozmetika / Prirodna kozmetika

01_VRTLARICA_f4bc30b4a2

55. oddaja: 08. december 2013
Sezona / Epizoda: 3 / 6
Žanr: vrtnarstvo
Trajanje: ~ 25 minut

Tema oddaje: NARAVNA KOZMETIKA / PRIRODNA KOZMETIKA

Opis epizode: V nedeljski Vrtlarici si poglejte zgodbo o naravni kozmetiki, navdihnjeni iz sredozemskih rastlin, ki rastejo na hvarskem otoku Palmižana in spoznajte kako se pripravi losjon, gel in hranljiva krema za obraz.
Priprava gela za kožo iz aloe vere in mandljevega olja, tonika iz aloe vere in limone, cvetne vodice iz cvetov grenke pomaranče. pomarančne tinkture, mandljejevega olja in mleka ter pripravkov in kreme iz kadulje ter na koncu še okusni kolački iz pomarančnega soka in mandljejevega olja.

Ob nedeljah na HTV 1 okrog 16:30

* * *

Za vse tiste, ki čutijo naravo kot del svojega življenja, za tiste, ki uživajo v lepoti zelenih rastlin in cvetja ter za tiste, ki so vrtnarstvo uvedli v svoj vsakdan, tu je oddaja Vrtlarica (Vrtnarka). Izhajajoč iz stališča zaščite narave in lastnega zdravja, avtorica Kornelija Benyovsky Šoštarić , na podlagi že znane zgodbe o organski pridelavi zelenjave, sadja in cvetja, raziskuje še nova področja povezana z vrtnarstvom in zelenim rastlinskim svetom.

Razkriva pridelovalce, katerim so rastline strast in življenje, čudovito oblikovane vrtove ali načine na katere lahko rastline pripravimo, predelamo in uporabimo v vsakdanjem življenju. Izhodišče teh raziskovanj je avtoričin vrt nahajoč na zagorski strani pobočja Medvednice. To je mesto nenehnih poskusov z rastlinami, a je tudi mesto srečanj z zanimivi gosti, ki posredujejo lastne izkušnje o vzgoji ali uporabi rastlin.

Avtorica gre še dlje, potuje po Hrvaški in spoznava zanimiva mesta in ljudi, ki so svoje življenje vezali na vzgojo neke nenavadne vrste. Za vse tiste, ki se želijo zares sprostiti in uživati v navdihujoči vsebini in mnogih koristnih nasvetih, bo odslej nedeljsko popoldne rezervirano za Vrtlarico.

Oddaje si lahko ogledate TUKAJ (HTV emisije na zahtjev).
Elektronska pošta: vrtlarica@hrt.hr
Avtorica: Kornelija Benyovsky Šoštarić
Snemalec in režiser: Nino Šoštarić

Vir vsebine: http://www.hrt.hr –>Traži: vrtlarica (lasten prevod iz hrvaščine)
Predvajano: HRT 1, 08. december 2013 16:30

Posted on 8. decembra 2013, in Mediji, Video, Vrtnarica / Vrtlarica, Vsebine oddaj and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Komentiraj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Natural-Portal

V sožitju z naravo

%d bloggers like this: