#57 HRT Vrtlarica 29.12.2013 – V sadovnjaku / U voćnjaku

01_VRTLARICA_f4bc30b4a2

57. oddaja: 29. december 2013
Sezona / Epizoda: 3 / 8
Žanr: vrtnarstvo
Trajanje: ~ 25 minut
Tema oddaje: V SADOVNJAKU / U VOĆNJAKU

Opis epizode: V nedeljski Vrtlarici spoznajte po čem je posebna stara jablana iz Žrnovice, kako s cepljenjem ohranimo staro sadje in kako razmnožimo slivo mirabelo.

Ogled splitskega ekološkega sadovnjaka in bližnje drevesnice za vzgojo jablane imenovane mašenka, sajenje te jablane v vrtnaričinem sadovnjaku z zaščito proti voluharjem, prikaz pomlajevanja drevesa s cepljenjem stare gozdne jablane na mlado sadiko jablane in s tem prenosa vseh lastnosti matične rastline na mlado sadiko ter na koncu še kako enostavno razmnožimo slivo mirabelo, posebej primerno za marmelade, z vzgojo potaknjencev v substratu.

Ob nedeljah na HTV 1 okrog 16:30

* * *

Za vse tiste, ki čutijo naravo kot del svojega življenja, za tiste, ki uživajo v lepoti zelenih rastlin in cvetja ter za tiste, ki so vrtnarstvo uvedli v svoj vsakdan, tu je oddaja Vrtlarica (Vrtnarka). Izhajajoč iz stališča zaščite narave in lastnega zdravja, avtorica Kornelija Benyovsky Šoštarić , na podlagi že znane zgodbe o organski pridelavi zelenjave, sadja in cvetja, raziskuje še nova področja povezana z vrtnarstvom in zelenim rastlinskim svetom.

Razkriva pridelovalce, katerim so rastline strast in življenje, čudovito oblikovane vrtove ali načine na katere lahko rastline pripravimo, predelamo in uporabimo v vsakdanjem življenju. Izhodišče teh raziskovanj je avtoričin vrt nahajoč na zagorski strani pobočja Medvednice. To je mesto nenehnih poskusov z rastlinami, a je tudi mesto srečanj z zanimivi gosti, ki posredujejo lastne izkušnje o vzgoji ali uporabi rastlin.

Avtorica gre še dlje, potuje po Hrvaški in spoznava zanimiva mesta in ljudi, ki so svoje življenje vezali na vzgojo neke nenavadne vrste. Za vse tiste, ki se želijo zares sprostiti in uživati v navdihujoči vsebini in mnogih koristnih nasvetih, bo odslej nedeljsko popoldne rezervirano za Vrtlarico.

Oddaje si lahko ogledate TUKAJ (HTV emisije na zahtjev).
Elektronska pošta: vrtlarica@hrt.hr
Avtorica: Kornelija Benyovsky Šoštarić
Snemalec in režiser: Nino Šoštarić

Vir vsebine: http://www.hrt.hr –>Traži: vrtlarica (lasten prevod iz hrvaščine)
Predvajano: HRT 1, 29. december 2013 16:30

Posted on 29. decembra 2013, in Mediji, Video, Vrtnarica / Vrtlarica, Vsebine oddaj and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Ta oddaja bi morala biti že 22.12.2013 pa so iz neznanega razloga ponavljali 62. oddajo o zelenem gnojenju.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Natural-Portal

V sožitju z naravo

%d bloggers like this: