Za popolno novoletno zabavo … [DOMINVRT.SI]

V noči, ko se staro leto počasi a neizbežno približa novemu, je čas za proslavitev. Za vas smo zbrali nekaj nasvetov za ustvarjanje vzdušja in za dekoracijo praznične mize, ki vam bodo prišli prav ne glede na to, s kom in kako boste dočakali prihod novega leta. Poglejte!

(Foto: iStockphoto)

(Foto: iStockphoto)

Naredite vzdušje!

V nasprotju z božičnim večerom, ki ga navadno preživimo obkroženi z družino – starši in starimi starši, brati in sestrami, otroki, vnuki in pogosto tudi z drugimi člani razširjene družine – je silvestrovo pri nas tradicionalno čas za prijatelje.

In čeprav je vzdušje v družbi vrstnikov bolj sproščeno, veselo ali celo veseljaško in manj ceremonialno kot v krogu družine, tudi za najdaljšo noč v letu ne pozabimo na praznično okrasje mize.

(Foto: home-lux.com)

Če boste novo leto dočakali na domači zabavi s prijatelji, namesto o tradicionalni večerji raje razmislite o domačem stoječem bifeju. (Foto: home-lux.com)

Silvestrovanje s prijatelji

Če boste letošnje silvestrovo tudi vi preživeli v družbi prijateljev, ste verjetno že razmišljali tudi o tem, kaj boste skuhali za slavnostno večerjo. Ne glede na to, kako sproščena in razigrana bo prijateljska družba, naj bo vsaj malo slavnostna tudi miza.

Za pričaranje prazničnega vzdušja ne potrebujete dolgih priprav in dragih pripomočkov. Dovolj bo že, če mizo pogrnete s prtom s prazničnim motivom, izberete ujemajoče se prtičke in mizo polepšate s svečnikom ali čajnimi svečkami.

Tisti bolj spretni in vsi, ki se želite kot gostitelji pred prijatelji posebej izkazati, lahko sredino mize okrasite z zeleno ikebano, veliko stekleno vazo, napolnjeno z okraski, piramido doma spečenih piškotov ali celo zimsko pravljično hišico, izdelano iz medenega testa.

Peclje kozarcev ozaljšate s pentljami satenastih trakov, sedežni red pa označite z imeni, ki jih z zlatim ali srebrnim flomastrom izpišete na papirnate zvezdice ali snežinke.

Najdaljša noč v dvoje

Za (sveže) zaljubljene verjetno ni lepšega kot romantičen vstop v novo leto.

(Foto: iStockphoto)

(Foto: iStockphoto)

Ne varčujte pri penini, za pogrinjek uporabite najlepše kozarce in porcelan, namesto luči pa naj vas pri jedi s svojo toplo svetlobo osvetljujejo plameni sveč.

Če niste zmrzljive sorte in vas plamen ljubezni res močno greje, si lahko privoščite tudi malce ekstravagance z romantiko v snegu. Mizico, ob kateri boste dočakali polnoč, postavite na vrt ali teraso, jo osvetlite s svečami in dodajte stole, opremljene s toplimi odejami. Da vas ne bo zeblo, lahko namesto s šampanjcem nazdravite z vročo čokolado, požlahtneno z likerjem.

Novo leto z malčki

Mlade družine z malimi otroki se pogosto odločijo, da bodo novo leto dočakale skupaj, saj je tako malčkom kot njihovim staršem v dobri družbi še bolj prijetno. Če boste silvestrovo letos preživeli z malimi, ali tudi malo večjimi nagajivci, naj bo temu ustrezna tudi dekoracija.

Veliki svečniki s stoječimi svečami, prt do tal in dragoceni stekleni okraski ali kozarci naj nekaj let ostanejo na varnem; namesto njih izberite praktične okraske, s katerimi se otroci ne bodo mogli poškodovati.

Ne bojte se, prav nič ne boste prikrajšani za slavnostno vzdušje.

Dandanes je namreč tudi ponudba papirnatih prtičkov in prtov že tako bogata, da boste med njimi brez težav našli tudi bolj elegantne. Če želijo pri okraševanju mize sodelovati tudi malčki, jih „zadolžite“ za izdelavo okraskov – izrezovanje snežink ali zvezdic, zlaganje prtičkov ali barvanje storžev, ki bodo polepšali mizo.

Pustite vse skrbi ob strani!

Ne glede na to, kako boste dočakali novo leto, ne pozabite, da je silvestrovanje v prvi vrsti namenjeno zabavi.

(Foto: iStockphoto)

(Foto: iStockphoto)

Če vas torej okraševanje doma in praznične mize veseli, se mu le posvetite, če pa vam izbiranje ujemajočih se prtičkov in prta ter razvrščanje žlic in vilic predstavlja nepotreben stres, se mu brez slabe vesti izognite – nihče vam ne bo zameril.

Vir vsebine: www.dominvrt.si
Datum objave: 31.12.2013

Posted on 31. decembra 2013, in Dom, Praznovanje and tagged , , . Bookmark the permalink. Komentarji so izklopljeni za Za popolno novoletno zabavo … [DOMINVRT.SI].

Komentarji so zaprti.

Natural-Portal

V sožitju z naravo

%d bloggers like this: