#126 HRT Vrtlarica 10.12.2017 – Rastline v posodah / Biljke u posudama

01_VRTLARICA_f4bc30b4a2

126. oddaja: 10. december 2017
Sezona / Epizoda: 7 / 1
Žanr: vrtnarstvo
Trajanje: ~ 30 minut
Tema oddaje: RASTLINE V POSODAH / BILJKE U POSUDAMA

Ljubitelji vrta in vrtnarjenja so prišli na svoje! Začenja se nova, 7. sezona VRTNARICE, za vse tiste, ki naravo čutijo kot del svojega življenja, kakor tudi za tiste, ki so vrtnarstvo  uvedli v svoj vsakdan.

Opis epizode: Popularna avtorica Kornelija Benyovsky Šoštarić je 7. sezono posvetila organskem vrtnarstvu, seveda s primeri iz lastnega vrta. Bodo tudi zanimive zgodbe, ki jih je avtorica zabeležila v Veliki Britaniji o pionirjih organskega vrtnarstva in iz Nizozemske o krajinskih arhitektih. Videli bomo tudi nekatere vodilne arboretume ter ugotovili kako se velike ideje uresničujejo v oblikovanju krajine.

Vsaka oddaja bo gledalcem ponudila množico koristnih nasvetov, od nege telesa z organsko vzgojenimi rastlinami, do receptov za jedi od rastlin iz lastnega vrta.

(HRT spored)

 


Ljubitelji vrta i vrtlarenja došli su na svoje! Počinje nova, 7. sezona Vrtlarice, za sve one koji prirodu osjećaju kao dio svog života, kao i one koji su vrtlarstvo uveli u svoju svakodnevicu.

Popularna autorica Kornelija Benyovsky Šoštarić 7. sezonu posvetila je organskom vrtlarstvu, dakako, s primjerima iz vlastitoga vrta. Bit će zanimljivih priča koje je autorica zabilježila u Velikoj Britaniji o pionirima organskog vrtlarstva i Nizozemskoj o krajobraznim arhitektima. Vidjet ćemo i neke vodeće arboretume te saznati kako se velike ideje realiziraju u oblikovanju krajobraza.

Svaka će emisija ponuditi gledateljima mnoštvo korisnih savjeta, od njege tijela organski uzgojenim biljkama, do recepata za jela od biljaka iz vlastitog vrta.

(HRT raspored)

Video:

Oddaja je dostopna tudi na novi večpredstavnostni platformi HRTi.

Ob nedeljah na HRT2 okrog 15:40
* * * * *
Za vse tiste, ki čutijo naravo kot del svojega življenja, za tiste, ki uživajo v lepoti zelenih rastlin in cvetja in za tiste, ki so vrtnarstvo uvedli v svoj vsakdan, tu je oddaja VRTNARICA (hrv. VRTLARICA).

Izhajajoč iz stališča zaščite narave in lastnega zdravja, avtorica Kornelija Benyovsky Šoštarić , na podlagi že znane zgodbe o organski pridelavi zelenjave, sadja in cvetja, raziskuje še nova področja povezana z vrtnarstvom in zelenim rastlinskim svetom.

Razkriva pridelovalce, katerim so rastline strast in življenje, čudovito oblikovane vrtove ali načine na katere lahko rastline pripravimo, predelamo in uporabimo v vsakdanjem življenju. Izhodišče teh raziskovanj je avtoričin vrt nahajoč na zagorski strani pobočja Medvednice. To je mesto nenehnih poskusov z rastlinami, a je tudi mesto srečanj z zanimivi gosti, ki posredujejo lastne izkušnje o vzgoji ali uporabi rastlin.

Avtorica gre še dlje, potuje po Hrvaški in spoznava zanimiva mesta in ljudi, ki so svoje življenje vezali na vzgojo neke nenavadne vrste. Ta oddaja HRT-ja je za vse tiste, ki se želijo zares sprostiti in uživati v vsebini, ki daje navdih in mnogo koristnih idej.


Za sve one koji prirodu osjećaju kao dio svog života, za one koji uživaju u ljepoti zelenih biljaka i cvijeća, za one koji su vrtlarstvo uveli u svoju svakodnevicu.

Polazeći s pozicije zaštite prirode i vlastitog zdravlja, autorica Kornelija Benyovsky Šoštarić, uz već poznate priče o organskom uzgoju povrća, voća i cvijeća, istražuje i nova područja vezana uz hortikulturu i zeleni biljni svijet.

Otkriva uzgajivače kojima su biljke i strast i život, predivno oblikovane vrtove, ali i načine na koje biljke možemo pripremiti, preraditi i rabiti u svakodnevnom životu. Ishodište tih istraživanja autoričin je vrt smješten na zagorskoj strani obronaka Medvednice. On je mjesto stalnih eksperimanata s biljakama, ali i mjesto susreta sa zanimljivim gostima koji prenose vlastita iskustva o uzgoju ili iskorištavanja biljaka.

No autorica ide i dalje, putuje po Hrvatskoj i upoznaje zanimljiva mjesta i ljude koji su svoj život vezali uz uzgoj neke neobične vrste. Ova emisija HRT-a je za sve one koji se žele doista opustiti i uživati u sadržaju koji će pružiti inspiraciju i mnogo korisnih ideja.

Ogled preteklih oddaj: hrti.hrt.hr/#/search/term/vrtlarica
Družbeno omrežje: www.facebook.com/pages/Kornelija-Benyovsky-Šoštarić/
Elektronska pošta: vrtlarica@hrt.hr
Urednica in voditeljica: Kornelija Benyovsky Šoštarić
Snemalec in režiser: Nino Šoštarić
Vir vsebine: www.hrt.hr – HRT prikazuje / Pretraži HRT: vrtlarica (lasten prevod iz hrvaščine)
Predvajano: HRT2, 10. december 2017 @ 15:41

Posted on 10. decembra 2017, in Mediji, Video, Vrtnarica / Vrtlarica, Vsebine oddaj and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Komentiraj.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Natural-Portal

V sožitju z naravo

%d bloggers like this: